Rekapitulace epizod 1821-1835

16.01.2012 15:18

Rekapitulace epizody č. 1835 - "Jiří, budeš táta!"
(pátek 17.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//675789.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Borisek musel po prodloužených prázdninách opět do školy, což samozřejmě dobrovolně podstupovat nemínil. Matějovi se zase nechtělo zúčastnit hracího odpoledne s Eliášem. Jenže oběma stejně nezbylo nic jiného než zatnout zuby a jít do toho.
Nadšená Libuška ukázala Boriskovi nový byt, ovšem radost mu tím neudělala. Matěj pozval Eliáše na pivo, aby si vyjasnili vzájemné vztahy. Kvůli Libušce a hlavně Boriskovi pak Matěj doma nasadil široký úsměv a zapojil se do Boriskovy oblíbené hry. Setkání nakonec všichni přežili, i když bylo pořádně jiskřivé. Hlavně Eliáš s Matějem si při hře nic nedarovali. Libuška se na závěr odpoledne dočkala obrovského šoku, když Borisek začal Eliášovi říkat táto.
Profesor Kreuzer se nadále trápil tím, že díky svému nevhodnému návrhu, aby Simona měla dítě s Jiřím, a vzájemně si tak všichni vypomohli, přišel o milou společnici a vlastně jediného člověka, kterého vpustil do svého života. Simona mezitím u lékaře zjistila, že ani výsledky testů jí nebudou stát v cestě k vytouženému těhotenství a miminku. Doktor jí jen poradil lepší životosprávu. Uklidněna takovými výsledky se Simona vypravila za profesorem Kreuzerem. Naprosto ho šokovala sdělením, že jeho šílený nápad uskuteční. Oba spiklenci se pak začali připravovat na Jiřího, aby ho zasvětili do svých plánů. Jenže ten jejich nadšení ani trochu nesdílel. Simonu navíc pořádně urazil, když se nelichotivě zmínil o její empatii.
Lumír pokračoval v promýšlení předvolební kampaně. Když přišel poradce Miller s nápadem, aby navštěvoval konkrétní domácnosti a bavil se s lidmi o jejich problémech, rázně odmítl. Miller mu však vysvětlil, že takhle vyhrál volby americký prezident Obama. Díky bezprostřednímu kontaktu s lidmi bude moci Lumír nenápadně ovlivňovat navštívené členy domácností, koho volit v blížících se komunálních volbách. Lumír nakonec svolil, ovšem pod podmínkou, že ho v tom Miller nenechá samotného a této části kampaně se také zúčastní.



Admin Kuba / 24.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1834 - "Do protislušeb nejdu"
(čtvrtek 16.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//675271.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Blížící se příjezd Eliáše nepotěšil ani Libušku, ani Matěje. Tomu se o sokovi dokonce zdály hodně divoké sny, v nichž ho chtěl zabít. Samotný návrat Boriska, They a Eliáše proběhl ve znamení bouřlivého vítání.
Borisek byl dle očekávání z nově objeveného tatínka celý vedle. Libušce a Matějovi bylo jasné, že tohle budou muset chvíli vydržet. Pořádně zatnout zuby museli hned první den při společné večeři, kterou si Borisek vyprosil. Bohužel ve své snaze mít tátu co nejvíce u sebe nepolevil ani po tomto očistci. Pohotově hned naplánoval další společné odpopledne při hře země – město.
Všichni zasvěcení v Ulici automaticky předpokládali, že souhlas ke zřízení ordinace doktora Seidla nemůže být ničím ohrožen. Ulice lékaře opravdu potřebuje. Málokdo však tušil, že rozhodování bude předcházet ještě schůzka Lumíra a Seidlové. Proběhla ve škole, čehož se snažila okamžitě využít ředitelka Puklická. Lumír na setkání s předsedkyní strany Reálné ženy jasně vyložil svou představu, jak by měla vypadat budoucí spolupráci obou politických stran. Seidlová se ale nechtěla nechat vmanipulovat do systému protislužeb. A to ani poté, co ji Lumír nenechal na pochybách, že na jejich spolupráci záleží přiklepnutí ordinace jejímu manželovi. Krach Lumírovy mise překvapil nejen samotného lídra kandidátky Neúplatných, ale i jeho volebního poradce. Nepříjemným překvapením byl i pro Libora Seidla, jenž se pokusil manželku přesvědčit, aby se s Lumírem přeci jen dohodla.
Simoně již nějakou dobu tikají biologické hodiny. Proto se rozhodla udělat vše pro to, aby měla vytoužené dítě. Začala zodpovědně lékařskou prohlídkou. Gynekolog jí potvrdil, že její věk už není nejvhodnější. Těhotenství by ale vcelku nic nemuselo bránit, pokud dobře dopadnou všechny testy. Šťastná Simona se hned pustila do studia brožurek o těhotenství. Večer si pak s polštářem pod tričkem vyzkoušela, jak jí to bude coby nastávající mamince slušet.



Admin Kuba / 24.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1833 - "Hnízdečko lásky"
(středa 15.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//674946.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Bedřichovi nikdo nevymluví, že děti měly už dávno vědět o něm a o Lucii. Přes prázdniny by si na nové poměry v rodině určitě zvykly. Ema s Frantou nyní byli ze situace mezi Aničkou a Bedřichem zmatení. Dokonce se obávali, že na ně táta zapomene a přestane je mít rád.
Bedřich se i přes jejich rozjitřené emoce rozhodl k dalšímu kroku. Frantu zavedl do svého nového bytu. Znovu se tak ukázalo, že v oblasti citů a vztahů Bedřich často přešlapuje jak slon v porcelánu. Frantovi ukázka bytečku lásky vehnala jen slzy do očí. Hned utíkal za mámou s prosíkem, aby k tátovi nemusel chodit. Bedřichovi se naštěstí všechno rozleželo v hlavě. Nakonec ze svých požadavků ustoupil a nechal rozhodování na těch, kterých se to nejvíc týkalo.
Libuščina nervozita rostla. Už pět dní měli být Borisek s Theou zpátky z Francie a stále nikde nikdo. Teprve dnes se Libušce podařilo dovolat Thee. A tak konečně ke svému velkému údivu a naštvání zjistila, že Eliáš si udělal malou zajížďku přes Moravu, aby ukázal synka svým rodičům. Libuška se začala obávat hlavně toho, že se Borisek na hodného tátu během léta příliš upnul a po návratu domů se opět obrátí proti ní.
Lumír ví, že Ingrid ho nesnáší. Když se navíc dozvěděl, že šéfka kadeřnického salonu vlastnoručně strhala jeho volební plakáty, s chutí na ni zavolal policii. Ingrid byla ve své nabroušenosti vůči Lumírovi čím dál zarputilejší. Přijala i Renatino doporučení a sešla se s kandidátkou za stranu Reálné ženy Martou Seidlovou. S touto komunální političkou si chtěl promluvit také Lumír. Její strana by totiž mohla s Neúplatnými vytvořit předvolební koalici. A Lumír si už plánoval, jak si vypomohou vzájemnými protislužbami. Jednou z nich by mohla být i ordinace pro jejího manžela, doktora Seidla.



Admin Kuba / 15.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1832 - "Už s vámi nebudu..."
(úterý 14.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//674544.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Škola může těžko fungovat bez pravidelného zvonění. A právě tento problém dnes musel řešit Lojza. Přestože mu ředitelka Puklická naznačila, že jeho předchůdce Pešek by takovou závadu hravě zvládl, Lojza se k věci postavil po svém.
Lojza se ohledně nefungujícího školního zvonku nejprve obrátil na odborníky a pak vymyslel netypické provizorní řešení, jež bylo opravdu lojzovské. Prostě začal chodit po školních chodbách s kravským zvoncem a vyřvávat z plných plic konec i začátek hodiny. Inovace se dočkaly také hodiny výtvarné výchovy, a to díky Otíkově volným stylům tvorby. Dnes měly děti možnost pochopit kouzlo akční malby. Ne každý měl pro objevné metody Lojzy a Otíka pochopení. Například profesor Kalina se rozhodl, že duo školníkvýtvarkář, které se vymyká všem školním pravidlům, zkrotí. A ještě k tomu dostal posvěcení od samotné ředitelky Puklické.
Lumír se snažil udělat maximum, aby spolu se svou spřátelenou stranou Neúplatní po volbách ovládl radnici. Dnes ho navštívil sympatický lékař Seidl, jenž by si rád otevřel ordinaci v bývalém květinářství v Ulici. Lumír ho okamžitě ujistil, že je to hotová věc. Doktora v Ulici opravdu potřebují. Tím spíš, že je před volbami a voliči zřízení ordinace zcela jistě ocení svými volebními hlasy. V tom ho ostatně usvědčila i jeho máma, pro niž byla informace o praktickém lékaři v Ulici přímo darem z nebes.
Bedřich pokračoval v nekonečném pendlování mezi trojicí svých žen – Lucií, Aničkou a Zuzanou. Právě ta dnes zašla celá naštvaná do dílny, aby ho ujistila, že Frantu trápit nenechá. Bedřicha ubezpečila, že o jejím synovi nebude v žádném případě rozhodovat bez jejího vědomí. Ovšem tentokrát se už Bedřich postavil na odpor. Rozhodl se pro jednou dělat věci po svém. A tak naplánoval na večer návštěvu doma, aby děti informoval o příčinách toho, proč už s nimi nebydlí. Jak se dalo čekat, František s Emou zprávu přijali s mnohem menším pochopením, než Bedřich očekával.



Admin Kuba / 15.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1831 - "Noví kantoři"
(pondělí 13.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//673369.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Na gymnáziu se letos sešlo hned několik nových pedagogů zcela různého ražení. Nová zástupkyně ředitelky Marta Seidlová zahájila školní rok ještě před prvním zářím. Bohémský výtvarkář Otík Puklický se studentům předvedl v pátek.
Dnes měl kolektiv pedagogů možnost seznámit se s autoritativním a zásadovým profesorem Mojmírem Kalinou. Ten si okamžitě zjednal respekt všude, kam přišel, včetně kabinetu nebo Lojzova království. Ani studenti jeho třídy včetně Jany a Míši nepotřebovali příliš času, aby pochopili, že s tímhle třídním moc legrace nezažijí.
Ondřej byl z neustálých návštěv Tomáše už pořádně vyčerpaný. Ani Bára jaksi nemohla přijít na to, co jejímu miláčkovi na přítomnosti exmanžela u nich doma tak vadí. Oči jí otevřela až Terezina jemná nápověda. Bára konečně pochopila, že Ondřejovi strká Tomáše pod nos trochu násilím. Ondřej je ale zvyklý jednat hned a bez servítků. Proto sám poprosil Tomáše, aby se nad podivným trojúhelníkem zamyslel. A ten to kupodivu udělal. Hned vzápětí byl ovšem upřímně překvapen, že Ondřej na něj žárlí jako na bývalého své partnerky.
Bedřich chce začít nový život s Lucií. Ovšem ani Aničku, ani Zuzanu nemůže jen tak hodit přes palubu. Proto se snažil vyhovět Lucii a budovat hnízdečko lásky, vymlouvat Aničce, že jí s Lucií děti opravdu nechtějí vzít, a ještě čelit rozladěné Zuzaně. Na náladě mu nepřidalo ani zjištění, že si jeho ženy začaly vyříkávat problémy samy mezi sebou. Neboť ten, kdo to nakonec schytal ze všech stran, byl samozřejmě právě on.



Admin Kuba / 15.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1830 - "Otíkův perný den"
(pátek 10.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//672758.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Otíka dnes čekal první den v roli profesora místního gymnázia. Bohužel si svůj premiérový den nečekaně vylepšil parádní kocovinou, a tak se děti namísto výkladu z oblasti výtvarného umění dočkaly jen možnosti čmárat si volným stylem. Hlavní bylo, že při tom byly potichu.
Nový učitel byl pro studenty zjevením z jiného světa. Správně vytušili, že jim ještě ukáže, čeho všeho je schopný. Za vše  hovořilo to, že první spřízněnou duší mezi zaměstnanci školy se mu stal školník Lojza.
František na sobě sice nedával nic znát, ale dlouhodobá roztržka Bedřicha a Aničky ho trápila stejně jako Emu. Proto se rozhodl s tátou promluvit jako chlap s chlapem. Anička se Zuzanou se shodly v tom, že by děti neměly Bedřicha navštěvovat v jeho novém hnízdečku lásky, jež sdílí s Lucií. Obě se mu to pokusily i vysvětlit. Bedřich měl ale jiný názor, ze kterého nehodlal slevit. On se prostě rozhodl začít nový život a dětem už nechtěl lhát. Jenže Anička v jeho postoji viděla jen další podraz a důkaz sobectví.
V Bářině a Ondřejově domácnosti se čím dál víc zdržoval také Bářin exmanžel Tomáš. A protože empatie není jeho nejsilnější stránkou, musel Ondřej hodně zatínat zuby. Každodenní kontakt s Bářiným exmanželem byl prostě nad jeho síly. Holky se pomalu sžívaly s novou třídou. Jana hladce, Míša hodně těžce, i když jí sestra pomáhala, jak to jen to šlo. Také Míša ovšem poznala, že mezi spolužáky lze nalézt i sympaťáka.



Admin Kuba / 15.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1829 - "Konec naděje"
(čtvrtek 9.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//672252.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Pan Pešek Lenku přece jen přesvědčil, aby se šetřila a přestala chodit do schodů do svého podkrovního bytu. Lenka tak nalezla veškerý komfort i pohodlí u něj doma.
Když Lenka navíc panu Peškovi přiznala, že ji doktor varoval před předčasným porodem, Vlastimil byl neoblomný a budoucí maminku už nenechal dělat vůbec nic. Dokonce i utírání nádobí zhodnotil jako příliš nebezpečnou a riskantní činnost pro těhotné. Ve škole zatím marně hledali nového učitele výtvarné výchovy. Pan Pešek se tomu docela podivoval. Podle něj je mazalů všude dost. Ředitelce Puklické mimoděk připomněl i jejího vlastního syna. Za pár hodin mu ale došlo, jak svou nevinnou úvahou převrátil život školy naruby. Šťastná Boženka totiž k němu přivedla právě svého syna Otíka coby Lenčina nástupce. 
Aničce stačilo pár příjemných chvil bez hádek o prázdninách, aby v sobě rozdmýchala zbytek naděje, že její manželství přece jen nemusí být úplně v troskách. Do reality ji vrátil oběd s Bedřichem. Ten jí svým postojem dal jasně najevo, jak a hlavně s kým si představuje svůj další život. Anička tak byla postavená před nepříjemnou skutečnost, že její muž má s Lucií nový byt, do kterého si chce občas brát i děti. A zase byl oheň na střeše.
Tereza s Matějem sice už zkoušku dospělosti složili, ale s příchodem Ondřeje a holek z Brna Báru čeká opakování všech maminkovských starostí. Nyní ji zaměstnává citlivá a uzavřená Míša. Té se první den v nové škole moc nevyvedl a nikdo ji zatím nepřesvědčil, že na všechny trapasy se brzy zapomene. Každý ranní odchod za vzděláváním tak pro ni znamená obrovské utrpením.



Admin Kuba / 15.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1828 - "Prokletá biologie"
(středa 8.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//671727.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Matěj k maturitě nevykročil příliš zvesela. Všichni blízcí věřili, že ji zvládne, ale jeho samotného strašili nedoučené otázky z biologie. Naštěstí před komisi nešel sám. Před zkouškou si navzájem dodávali odvahy všemi možnými způsoby s Kristýnou.
Kristýna neponechala nic náhodě a do školy si přinesla i plnou placatku, jíž se nervózní Matěj podíval během nekonečného čekání až na dno. Při zkoušce z osudné biologie Matějovi nepřálo štěstí, a tak si vylosoval číslo otázky, které mu ani trochu nesedlo. Díky Pavlově vydatné pomoci a novému tajnému losování přeci jen dostal šanci ukázat, co umí. Jenže Tesaříkova vstřícnost neušela bystrému zraku ředitelky školy. Puklická dala svému podřízenému už záhy najevo, že podobné praktiky na své škole trpět nehodlá. Nepříjemné kázání nadřízení přerušil už Lenčin příchod do kabinetu, aby se rozloučila se svými kolegy. Stejně jako Pavel i Lenka byla ráda, že Matěj maturitu zvládl na výbornou, byť s drobným zaškobrtnutím. A rádi byli i všichni Matějovi blízcí, kteří pro něj tajně připravili velkou oslavu u Henryho.
Franta s Emou si přivezli z prázdnin krásné vzpomínky na chvíle, kdy se rodiče nehádali. Nekonfliktní léto potěšilo i Aničku. Konečně to vypadalo, že se s Bedřichem přeci jen dokážou domluvit. Optimismus jí trochu kalil jen fakt, že se manžel v posledních dnech opět odmlčel. Pro Aničku to sice znamenalo vytoužený klid, ale na druhou stranu by se ráda dozvěděla něco víc o Bedřichově novém životě.
Těhotnou Lenku čekalo loučení se školou i kolegy. Její nástupkyně, ředitelka Puklická, tak musela začít urychleně shánět někoho, kdy by převzal učení výtvarné výchovy. Pan Pešek vytrvale a neúnavně pokračoval ve svém dozoru nad Lenkou. Tentokrát se mu ani trochu nezamlouvalo její chození do schodů do podkrovního bytu. Když se jí udělalo po příchodu ze školy na schodech zle, bylo rozhodnuto. Lenka zůstane u něj.



Admin Kuba / 15.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1827 - "Předmaturitní deprese"
(úterý 7.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//671163.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>



Matějovi začalo téct pořádně do bot. I kdyby spánek omezil na minimum, na maturitu se připravit nezvládne. Před svými nejbližšími však i nadále hrál pohodu a nadhled. Za žádnou cenu jim nechtěl přiznat, že jen pár hodin před zkouškou dospělosti je úplně vyčerpaný.
Tereza bratrovi doporučila namísto učení vyrazit do společnosti. Zoufalý Matěj si zašel vyčistit hlavu k Henrymu, kde se náhodou setkal i se svým otcem a Pavlem Tesaříkem. Díky tomu přišel o další cenný čas, jenž mohl strávit nad učením. Na druhou stranu ale konečně urovnal pošramocené rodinné vztahy a navrch Pavlovi prozradil svou tajnou zbraň na maturitu - představit si komisi ve spodním prádle. Jen na tu biologii mu už pak jaksi nezbyly síly, protože pár piv u Henryho s ním večer udělalo své. Jen co přišel domů, okamžitě usnul na otomanu v kuchyni.
V domácnosti profesora Kreuzera byla po incidentu se Simonou i nadále dusná atmosféra. Oba Kreuzerovi nakonec nalezli odvahu promluvit si o věcech, které byly dlouhá léta tabu. Simona byla stále uražená kvůli nehorázné profesorově nabídce. Jenže tentokrát u Renaty zastání nenalezla. Její kolegyně se naopak postavila na stranu starého pána, jenž podle ní tentokrát situaci odhadl naprosto přesně. Ovšem Simona měla jako vždy svou hlavu. Když se profesor Kreuzer nakonec odhodlal za ní zajít do salonu, aby se jí osobně omluvil, Simona mu ukázala, jak tvrdá umí být. Soukromě se s ním odmítla bavit a jako kadeřnice mu doporučila bizarní úpravu jeho zevnějšku.
Lenka si v žádném případě nechtěla připadat jako nemocná. Ale v momentě, kdy jí lékař doporučil absolutní klid, začala brát své pokročilé těhotenství opravdu vážně. Čeká ji tak loučení se školou daleko dříve, než si naplánovala. Jenže právě takovou zprávu nerada slyšela nová paní ředitelka, jež měla i bez těchto komplikací starostí až nad hlavu.



Admin Kuba / 15.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1826 - "Chci vnouče!"
(pondělí 6.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//670302.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Lenka si pořád užívala společnosti a starostlivost Peška a ikdyž je těhotná, stejně mu chtěla alespoň s něčím pomoct, třeba i vytrbat hrnec, ve kterém se spálil dnešní oběd, na něj totiž Pešek dočista zapomněl a tak bylo jen štěstí, že nevyhořel. Shodou náhod se jejich dnešní příběh propojil s příběhem Libušky a Matěje, ti totiž nutně schánějí nový menší byt a je to dost nutné, ikdyž nemají dost peněz, snad by se mohlo něco pěkného najít. A právě dnes ráno potkala Libuška Vlastu a dozvěděla se od něho, že Lenka zanedlouho opustí svou garsonku a pojede za Jardou do Německa, celá nadšená to pak řekla Matějovi a ten se šel pak s lenkou domluvit na čas a den, kdy by se mohli přijít na garsonku podívat. Jenže musí to být až po středě, protože zrovna ve středu Matěj dělá maturitu a stejně jako ostatní maturanti, i on dostal maturitní depresi a prý má hlavě vygumováno. Na to dostal mnoho rad a Vojta mu dokonce poradil, ať si maturitní komisi představí ve spodním prádle, což prý zaručeně funguje...
Simona stále touží, ať už po muži anebo po rodině, a právě o tomto problému se svěřila starému panu Kreuzerovy, aniž by to tušila, tak mu tím nahrála na skvělý nápad, o němž Simonu informoval po dočtení knihy. Kreuzer Simoně navrhnul, protože chce vnoučka a jeho syn Jiří je bohužel gay, tak by chtěl spojit dvě touhy dohromady a zajistit, aby Simona měla s Jiřím dítě alias jeho vnouče. To ovšem Simonu rozpálilo na nejvyšší míru a vyočilo to i JIřího když se to od otce dozvěděl. Ihned se šel Simoně omluvit, ale ta vyhodila nejprve i jeho a pak si dokoupila zásobu sladkého a zákusků a ubrečená se do nich vrhla. Z deprese a smutku jí chtěl vytáhnout i Richard, ale i jeho Simona se vztekem vyhodila. Velká hádka ovšem vypukla i na druhé straně a to u profesora a jeho syna, Jiří mu přímo do očí vpálil, že on je hrdým gayem a že také gayem zůstane, ať už to pan profesor zkousne anebo ne a také že s jeho plánem na vnouče absolutně nesouhlasí...



Admin Petr / 7.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1825 - "Nejdřív pivo, potom práce"
(pátek 3.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//669547.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Jak se dalo očekávat tak Lojza nejenom, že amplion ve škole neopravil, ale pro změnu dneska ráno do školy přišel jen na chvíli a pak se bez oznámení kamsi vytratil a to přitom měl domluvenou schůzku s Peškem a Puklickou aby prošli školníkovi povinnosti. Jenže pak akorát poslala Puklická Vlastu Lojzu najít a ten tedy šel, zamířil neomylně k Henrymu, kde si Lojza kupoval několik lahváčů a dúmyslně si mezi ně vkládal papírové uborusky, aby tolik necinkaly :-). Jenže tohle Pešek neviděl rád a hned ho sprdnul. Poté ale nakonec i on Lojzovi poradil kde co najde a Lojza odešel do školy, kde ho znovu sprdli, tentokráte ovšem paní ředitelka. A zjistil i výhodu jeho odchodu, Pešek mezitím v době jeho pobytu v hospodě opravil rozbitý amplion v hale...
Pešek měl ale i jiné starosti spojené s Lenkou, která je ve vysokém stádiu těhotenství a ikdyž jí vlastně Pešek svou péčí přímo až rozmazluje, stejně je na ní vidět, že je za jeho společnost ráda. Jenže i během společného odpoledne může dojít k okamžikům vzpomínání a i dnes bylo vidět, že ještě Pešek na Miriam nezapomněl a stále ho mrzí její rozhodnutí odejít...
Simona i přes jednodenní návrat Pepana v červnu kvůli penězům byla stále sama. Dnes když obdržela od pošťačky dopis právě od Pepana s informacemi o začátku splácení jeho dluhu, uvědomila si, že by byla ráda dokonce i za jeho společnost, byly by alespoň oni dva a vůbec to měli oba chytit za správný konec a měli si pořídit polečně miminko. Jenže pořád je sama a jen marně se bránila smutné depresi...



Admin Petr / 7.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1824 - "Já se dnes odpoledne vdávám..."
(čtvrtek 2.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//669108.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Lída i s Honzovou rodinou od rána plánovala a chystala na statku na venkově daleko od Prahy svou svatbu, na kterou by měl dorazit i zbytek její rodiny, jenže to by si Olda nemohl vybrat k dopravě na statek kola a k navigování použít GPS. Avšak když vyjížděli od kadeřnictví, ještě zdaleka nemohli tušit, co všechno jim dnešek přichystá...
Nejprve je čekala dlouhá štreka sice překrásnou krajinou, ale zanedlouho je ovšem GPSka zavedla kamsi do houští a když jeli po od ní vyznačené zkratky, zabloudili a ikdyž byli podle GPSky v cíli, rozhodně to tak nevypadalo. Jenže po krátkém rozhlédnutí po okolí Olda našel jakýsi statek a tak s myšlenkou, že to konečně našli k němu vyrazili. Místo Honzy je však přivítal jakýsi cizí muž, který je dokonce skoro i seřval za to, že přišli pozdě a k tomu jim vnutil ještě jakési podivné hábity. Když si je oblékli, odešli do jakési temné místnosti a sedli si vedle ostatních lidí, kteří tam asi nebyli poprvé. Uprostřed kolečka lidí byl nějaký cizý muž a snažil se z lidí vysát negativní energii, Farským se to moc nelíbilo a když pak ode všech cizinec chtěl, aby mu lidé odevzdali všechny cennosti a osvobodili se tak od bohatství, bylo to na ně moc a Olda s Jitkou a Monikou raději odešli, co odešli raději utekli a oni cizinci alias jakýsi sektáři je dokonce honili s vidlemi, ale nedohonili. Nakonec po tomto zážitku Jitka nemohla už dál a tak se s Monikou trochu picla slivovicí. Olda mezitím sehnal odvoz na traktoru a tak mohli vesele odjet na ten správný statek za Lídou. I na správném statku se toho nedělo málo. Lída šílela z nepřítomnosti své rodiny a navíc se dokonce zranil i farář. A když nakonec sama viděla v jakém stavu přijeli Farští a co se stalo faráři, sama usoudila, že dnes by asi její svatební den být neměl, a tak se Lída s Honzou se souhlasem i ostatních vezmou až zítra...



Admin Petr / 7.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1823 - "Začíná škola"
(středa 1.9. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Aug2010//668523.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Jak se dalo čekat, Míšu nervozita z prvního školního dne vůbec nepřešla a byla nervózní ještě více. Od začátku ji hlavu vzhůru držela Jana, ale během dne se stalo něco na co byla i ona krátká. Ikdyž se s třídou seznámily docela dobře a našlo se i pár jedinců co vypadali jako normální lidi, stejně byla Míša celá nesvá. Když do ní ale o přestávce na chodbě kluci strčily a Míše se ze spadlé tašky vysypaly na zem dámské hygienické potřeby, nevydržela to a utekla na záchod, kde hodně brečela. Jana jí chtěla ukonejšit, ale i přesto nakonec odešly ze školy domů předčasně čehož si samozřejmě všimla Puklická a ihned to naprášila Báře. Ta si s holkama doma promluvila a také se zapojila i Tereza, ale vypadá to, že dnešní trauma z trapasu si u Míšy pobude trochu dýl...
Nejen žáci se vrátili do lavic, ale i kantoři se vrátili za katedry a mohlo se učit. Někteří staří a dobří učitelé sice odešli, anebo jako Lenka za chvíli odejdou, ale i tak na školu nastoupilo mnoho nových tváří, ikdyž profesor Kalina třídní holek Krausových se ještě neobjevil a zastupuje ho Tesařík. Je tu i nový školník, kterého nyní zastupuje Lojza Navrátílek, toto nejvíce žralo Vlastu, který se přišel do školy podívat a popřát Puklické hodně štěstí k jejímu prvnímu rozhlasovému projevu. Jenže na chodbě kde poslouchali Pešek s Lenkou ovšem chrčel amplion a oba tak neslyšeli vůbec nic a ikdyž to řekli Lojzovi, tak ten se do opravy moc nehrnul. Večer ještě začátek školního roku oslavili Lenka, Puklická a Vlasta u Peška kde si pochutnali na kaprovi...
Olda stále ještě nevěděl o zítřejší svatbě Lídy s Honzou a všichni si dělali starosti s tím, jak by to mohl vzít. Lída dokonce chvíli i zvažovala možnost, že by to tátovi neřekli vůbec, ale to radikálně odmítl Honza, který to nakonec vyřešil sám a řekl to Oldovi na pivu u Henryho. Olda to sice přijal trochu ztěžka, ale nakonec svatbu schválil a Lídu k oltáři doprovodí...



Admin Petr / 7.9. 2010 /





Rekapitulace epizody č. 1822 - "Zatoulané oznámení"
(úterý 31.8. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Aug2010//668021.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Tak jak se včera Bára s Ondrou, holkama a dvojčaty dohodla na obědě, tak dnes ho také uspořádali. Všechno bylo v pohodě, jen Tereza během jídla mámě řekla, že už si také hledají s Vojtou a Theou nějaký podnájem a brzy z rodinného bytu odejde i ona. Bára to i tak vzala v pohodě, jen holky měly pochybnosti zda se Tereza nestěhuje zrovna kvůli nim, páč jí zabraly pokoj a i postel. Že je to absolutní hloupost jim vysvětlila jak Bára, tak i Tereza a ukázalo se, že je vlastně Bára ráda, že bude mít doma holky, aspoň totiž pak nebude v případě Terezina odstěhování doma úplně sama. Navíc zítra je první školní den, zčehož je vystresovaná hlavně Míša, ta se totiž na rozdíl od Jany s novým kolektivem sbližuje hodně pomalu a nerada a tak jen doufala, že zítřek proběhne v klidu a že nová třída bude v pohodě...
Oldu poslední dobou hodně bolela záda, ale i přesto pro sebe a Jitku naplánoval oslavu 25ti let jejich manželství kdesi na romantickém statku na který by měly jet na kolech. Spolu s touto pozvánkou však měla přijít ještě jedna, pozvánka na stejný den a stejné místo, tentokráte ovšem se bude vdávat Lída s Honzou. Jelikož ale oznámení o svatbě nedorazilo, Monika s Lídou to nejprve šli raději osobně oznámit Jitce do kadeřnictví a ta poté rozhodla, že to během nějaké vhodné chvíle buďto dnes anebo až zítra řekne Oldovi. Olda mezitím s bolavými zády došel až k Henrymu, kde se sešel s Hynkem, který nakoupil nějaké hračky a kostky pro Šimona. A právě díky oněm kostkám si Olda napravil záda a hned byl plný elánu, protože si doma začal pro sebe a Jitku připravovat kola. Poté co přišla Jitka domů ovšem na ono vyzrazení velkého tajemství nedošlo, a tak se o to budou Jitka s dcerami a Honzou snažit až zítra...
Dnes proběhl i rádiový rozhovor s Lumírem Nyklem. Jak se dalo očekávat, tak ikdyž měl mluvit o reformě zdravotnictví, tak si tam sám od sebe zamíchal i jeho "války" s hernami a korupcí na radnici. Toto však nenadchlo jak jeho volebního manažera Millera, tak ani starostu s Mastným, kteří se rozhodli, že Lumírovi pořádně zatopí. Celkově ovšem byl rozhovor v Ulici hodně poslouchaný, poslouchali ho hlavně v pekařství, jak v provozu, tak i Vilma se Světlanou v kanceláři. Poslouchala i Ingrid a ta se navíc rozhodla, že se seznámí s paní Seidlovou alias členkou a myslím, že je i předsedkyní strany Reálné ženy, za kterou by určitě mohla Ingrid kandidovat. Nejen kvůli profesi, ale i ze zájmu poslouchal i Ondra a všichni posluchači se pak mohli od srdce zasmát, když do rádia ve chvíli pro dotazy diváků zavolala Vilma a popřála svému synovi hodně štěstí a oznámila, že mu drží palce ...



Admin Petr / 31.8. 2010 /

POZOR!
Novinkou Petrových rekapitulací je vlastní  název epizody. Ten dnešní Petr nazval "Zatoulané oznámení"





Rekapitulace epizody č. 1821 - "Matějův reparát"
(pondělí 30.8. 2010)


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Aug2010//666138.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Prázdniny jsou u konce i v Ulici a tak se opět rozjíždí jejich příběhy...
Vojta s Terezou strávili celé léto na festivalech a v srpnu byli i v Tatrách. Jenže ikdyž by je tam mít chtěli, tak Thea s Matějem s nimi jet nemohli. Thea je ještě stále ve Francii s Nekonečnými na turné a Matěj nejenom, že pracoval ve skladu, ale učil se i na reparát z češtiny a budoucí maturitu. Byl nervózní a pomáhali mu všichni i Libuška a ta aniž by to tušila mu nakonec otázkou o Pejskovi a Kočičce hodila záchranné lano a před komisí mu tím pomohla. Jenže mělo to i trochu stinnou stránku, před školou Matěje málem přejela nová profesorka českého jazyka Seidlová. Vjeli si do vlasů a ostře se pohádali. Aniž by to tušil, tak právě ona - profesorka Seidlová nastoupila do školy za Miriam a zkoušela ho právě ona. Nakonec ale dopadl moc dobře, ikdyž měla Puklická řeči, tak reparát úspěšně složil. Doma z toho měli radost, jenže....
Bára s Ondrou a holkama přijeli z moře a hned zašli nakoupit k Nyklové, bohužel ale při cestě domů Bára spadla na schodech a natloukla si kotník. Nakonec jim nezbývalo nic jiného než aby si všichni vybalili a uklidili svoje věci a také aby se osprchovali, ikdyž to asi díky Janině zdlouhavosti bylo až hodně dlouho :-)...
Lumír rozjel svou volební kandidaturu na 100 %, po celé Ulici visí jeho plakáty a uliční obyvatelé nato začínají být celkem alergičtí, zvláště Ingrid, která Lumíra nemůže vystát. Shodou náhod se od Renaty dozvěděla o jakési straně o ženách, kterou vede jakási paní Seidlová ( ano ta samá Seidlová alias profesorka českého jazyka ) a dokonce povolila Renatě nalepit jejich plakát do výlohy. Lumírova strana vydala i propagační leták, kde se neostýchali psát lži a podivné informace z radnice, které rozlobily hlavně starostu. Navíc jeho volební manažer Miller mu na zítra dohodil rozhovor v rádiu, sice o reformě zdravotnictví, ale co, stejně se do toho Lumír chystá šikovně zatáhnout i problémy s gamblerstvím a hernami...



Admin Petr / 30.8. 2010 /

POZOR!
Novinkou Petrových rekapitulací je vlastní  název epizody. Ten dnešní Petr nazval "Matějův reparát"

Zpět