Rohlíčky senožatské tety doporučuje Roman Vojtek

11.12.2009 17:12

Kuba>

Obrázek “https://media.novinky.cz/834/148342-top_foto2-sin5x.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Vánoce se již blíží, už jen necelé dva týdny a je tady štědrý den, tedy den, na který se většina z nás z celého roku těší nejvíce a to hlavně ti nejmenší, kteří už od rána vyhlížejí Ježíška a čekají, co jim letos nadělí. K Vánocům patří spoustu tradit, například adventní věněc, vánoční stromeček, samozřejmě dárekčy, na štědrý večer smažený kapr, ale také vánoční cukroví, které snad nesmí chybět v žádné domácnosti. Herec Roman Vojtek, tedy seriálový Hynek Urban doporučil pro blesk.cz jeden z receptů jeho tety.

Roman Vojtek vánoční recept na vanilkové rohlíčky doporučil jako herec ze seriálu Vyprávěj, ve kterém ho můžete vidět jako jednu z hlavních rolí. Pokud si tedy chcete přečíst další recepty od slavných herců ze seriálu Vyprávěj, tak se určitě podívejte na blesk.cz. Co Roman o receptu prozradil?: „Recept je od tety mojí manaželky, která pocházela z vesničky Senožaty na Vysočině" prozradil Roman Vojtek pro blesk.cz a tady už máte slibovaný recept.

ROHLÍČKY SENOŽATSKÉ TETY

Potřebujeme: 350 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru, 100 g mletých ořechů, 1 žloutek
špetku prášku do pečiva

Postup: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Z něho tvarujeme malé rohlíčky. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Vanilkové rohlíčky
Foto: Radka Buriánková

blesk.cz

Zpět