Rok 2009 byl pro seriál Ulice velkým úspěchem

01.01.2010 18:27

Kuba>

Rok 2009 je definitivně za námi a tepre dnes začal rok 2010, načali jsme tedy další desetiletí a já věřím, že tento rok bude pro všechny velmi úspěšný, snad aspoň tak jak byl rok 2009, protože například pro Ulici byl rok 2009 velmi úspěšným a tak se můžeme poohlédnout za tímto rokem, který už je za námi. Ještě před tím, ale malá upoutávka, pokud si chcete shrnout to nejdůležitější co se stalo v epizodách seriálu Ulice za rok 2009, tak si přečtěte Petrovu rekpitulaci Ulice za rok 2009 a to zde.

A v tomto článku si shrneme vše důležité co se stalo v Ulici, ovšem ne v epizodách, ale spíše v zákulisí Ulice. Hned v lednu se Ulice rozrostla o nové postavy a to o část rodiny Nekonečných, představil se nám velký Boris (Andrej Hryc), maminka Kateřina (Lenka Vlasáková) a malá Pepina (Nikola Říhová).Ulice vstupovala do nového roku s velkým úspěchem, 1. ledna si totiž Ulici nenechalo ujít 1 762 mil. diváků v kategorii 15+. A to byl pro seriál Ulice velmi úspěšný den. V lednu také začala jedna velká sázka, herec Václav Svoboda (Lumír Nykl) se vsadil s produkcí Ulice, že za 12 týdnů shubne 12 kilo, pokud by prohrál musel by v přímém přenosu obarvený na blond moderovat počasí ve Snídani s novou. Když by, ale vyhrál tak by si užíval víkend v luxusním hotelu v Mariánských lázní. Kdo nakonec vyhrál? Už si to nepamatujute? V tomto článku se to ještě dozvíte. 26. ledna se dvojnásobnou maminkou stala herečka Michaela Maurerová (Digi Stránská), porodila krásná dvojčátka Madlenku a Josífka.

Únor začal ve velkým. 2. února se totiž konal velký veřejný casting v divadle Komedie, na kterém tvůrci Ulice hledali hrozně moc lidí, na jednu scénu, na kterou potřebovali desítky komparzistů. Ti samozřejmě nakonec natáčeli, k tomu se ještě dostanem. Ulice byla i velmi úspěšná v anketě Anno 2008, seriál získal dvě sožky, první získala Hana Maciuchová, stala se druhou nejoblíbenější ženou Novy. Druhá sožka byla přímo pro seriál Ulice, který skončil na druhém místě v kategorii pořad roku.V únoru do Ulice také přišla jedna velká fotbalová hvězda a to Vladimír Šmicer, který přišel do hospody k Henrymu, aby je pozval na fotbalový zápas, kde si hospoda sama zahraje. A tak byl únor jedním velkým tréninkem, mužstvo z hospody totiž začalo trénovat pro jediný cíl - vyhrát. Přišla také další nová postava, nejstarší člen rodiny Nekonečných, dědeček Boris, kterého si zahrál herec s velkým H Lubomír Lipský.

V březnu se toho zase tak moc důležitého nestalo a tak se můžeme podívat na duben. Václav Svoboda svou sázku v hubnutí nakonec vyhrál, shodil dokonce více jak 16 kilo a tak si mohl užívat víkend v luxusním hotelu v lázních. Ovšem, aby to lidem nebylo líto, tak ve Snídani s novou odmoderoval počasí s blonďanou parukou na hlavě. Na Velikonoční pondělí čekala Ulici velká událost. Hrál se fotbalový turnaj, na kterém se sešla spousta postav z Ulice, také spoustu komparzistů, kteří prošli veřejným castingem a také hvězdy, jako Vladimír Šmicer a známé tváře z TV Nova včele s Rayem Korantengem. V dubnu se konala další televizní anketa a to TýTý 2008, tady Ulice velmi bodovala. Hana Maciuchová se stala nejoblíbenější herečkou a Rudolf Hrušinský zase nejoblíbenějším hercem roku. Seriál Ulice skončil na krásném třetím místě v kategorii seriál roku. V dubnu si také herečka Šárka Ullrichová založila svůj vlastní blog, na kterém se již několik měsíců svěřuje se svými zážitky.

Květen se stal nejdramatičtějším měsícem, který v Ulici kdy byl. Naplno se rojelo téma Stalking v Ulici, Kukačka unesl Lídu a Jitku. Toto téma u diváků vneslo velké napětí a všichni Jitčino trápení sledovali do poslední chvíle. Zájem o toto téma se probudilo hlavně u mladých žen ve věku 15-24 let, v této kategorii totiž Ulici sledovalo v květnu 75%.Ulici také postihla jedna smutná zpráva, 30. května zemřel herec Václav Mareš, který několik let stvárňoval v Ulici dědečka Dalibora Lišku.

V červnu nás hned začátkem měsíce čekala autogramiáda herců z filmu Ulice: Velká trojka. Zároveň se tento film vysílali na 49. mezinárodním festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. Velkým úspěchem byl červen pro herce Kubu Štáfka, ten totiž úspěšně odmaturoval a to za 9. Uvidíme, jak se letos bude dařit Matějovi s Terezou při maturitě. I červen byl v Ulici velmi dramatický. Seriál opustili další dvě postavy a to velmi dramatickým způsobem - vraždou. Ulici tak opustil barman Vráta (Pavel Kovář), kterého nešťastnou náhodou musela zastřelit Světlana Nyklová, protože ale původně měl zemřít Lumír, což se nepovedlo, tak o krk přišel i Vasil (Robert Jáškow), ten Ulici v červnu také opustil. A skončila čtvrtá sezóna seriálu Ulice a to velkým předprázdinovým večírkem tvůrců a herců Ulice.

O prázdninách, tedy v červenci a v srpnu se toho moc nedělo. Snad jen to, že herec Roman Vojtek (Hynek Urbna) se poněkolikaletém vztahu oženil. No a samozřejmě na konci srpna (31.8.) začala jubilejní pátá sezóna seriálu Ulice. Září začalo novým školním rokem, ale také definitivním rozloučením s dědou Liškou, který se v Ulici naposledy objevil 1. září, na závěr epizody byla také malá vzpomínka na herce Václava Mareše. S novou sezónou samozřejmě přicházejí i nové postavy, jako třeba Vojta nebo Vanda. V září také proběhla velká charitativní, módní přehlídka, kde vystoupili herci a herečky ze seriálu Ulice, peníze z dražby šatů šli na pomoc při stalkingu. Podařilo se vybrat 287 000 Kč.

V říjnu nastoupila do seriálu další nová postava, podnikatelka a milenka Stárka Květuš Vavrušková. V polovině října se konala další veřejná autogramiáda herců z filmu Ulice: Velká trojka. Vše se odehrávalo v Ostrově, kde byla také projekce. Film Velká trojka se vysílal v rámci projektu 41. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově. Polívčičku jsme si v Ulici přihřáli i my, fanclub Ulice. 10. října jsme se totiž zúčastnili natáčení demonstrace před Henryho hospodou, ta se nakonec zachránila. Do Ulice ke konci října nastoupila další nová postava, Eliáš - otec malého Boriska.

Listopad se rozjel s novou postavou Lucií, ta zamíchala kartami v rodině Liškových. Vyspala se totiž s Bedřichem. Na konci listopadu tvůrci Ulice vyhlásili casting na tři nové role do seriálu Ulice. Casting se konal v prosinci a přišlo na něj spoustu dětí, hledali se totiž dětské role. V listopadu se toho jinak víc nedělo, takže přecházíme rovnou na prosinec, kde šlo hlavně o hospodu. Začal velký boj a diváci na webu ulice.nova.cz mohli sami hlasovat jestli chtějí v Ulici hospodu nebo raději prodejnu se zvířecím žrádlem. Jasně vyhrála hospoda a tak v Ulici zůstane. V prosinci také proběhl vánoční večírek Ulice a vysílal se velmi úspěšný vánoční díl, ve kterém porodila Gábina miminko. Tým Ulice bohužel opustila další známá osobnost, zemřela herečka Milena Dvorská, která v Ulici hrále maminku Tomáše Jordána.

Nakonec prosince jsme, ale oslavili krásného Silvestra a někdo také s Ulicí, vysílal se totiž silvestrovský speciál Ulice - Vypečený Silvestr, přesněji řečeno Ulice se na chvíli stala velkým muzikálem, kde si hlavní roli střihli všichni co mají něco společného s pekařstvím. Seriál Ulice měl velké úspěchy v návštěvnosti, pátá sezóna seriálu Ulice totiž každý den přilákala více jak milion a půl diváků, což je velký úspěch. Ovšem nezapomeňte, že Ulice pokračuje i v roce 2010, ve kterém pro nás pro diváky připravuje další zajímavé zážiky, tak se určitě dívejte.

 

Zpět