Seriál Ulice ukončil svou již pátou sezónu (+ video)

27.06.2010 14:46

Kuba>

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jun2010//643551.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Již pět let baví své diváky seriál Ulice, vysílá se od roku 2005 a nyní ukončil svou již pátou a velmi úspěšnou sezónu. Ta začala poslední den v srpnu, tedy 31.8. 2009, kdy se vysílal první díl páté sezóny. Mimochodem pamatujete si, co se v tomto díle událo? Tak například jsme mohli sledovat Vlastu Peška a jeho bolavá záda, o které se velmi pečlivě starala Miriam. Prázdniny končily všude, také u Liškových, Ema se velmi těšila do první třídy, ale František byl smustný, že nebyl u moře. Z prádznin se vrátila také těhotná a velmi šťastná Gábina, ovšem štěstí je nevydrželo moc dlouho, musela oznámit své tajemství matce.

A právě Gábinino těhotenství bylo hlavním tématem první poloviny páté sezóny Ulice. Celé toto téma skončilo šťastně na Štědrý den, kdy Gábina za pomoci Miriam a Vlasty porodila krásného chlapečka. Během celé sezóny do Ulice nastoupilo spoustu nových postav, například Vojta Kalich, granulka Květuš Vavrušková, Vanda Vaničková, Lucie Wolfová, která velmi zamíchala karty u Liškových, dále také rodina Krausových či otec a syn Kreuzerovi. Bohužel nás také některé postavy opustil a to například Ben Vojtíšek i s Vandou, velmi smutný odchod byl odchod Miriam Hejlové a Ulici opustila i část rodiny Nekonečných.

Asi "největší" odchod z Ulice, ze kterého jsou diváci velmi šťastní, byl odchod Vladimíra Kukačky, ten půjde do vězení na celých 14 let a tím se tedy uzavřela celá kauza, která se točila kolem Kukačky. Pátá sezóna měla přesně 215 epizod (430 epizod, každý všední den se vysílaly vždy dvě epizody), jak už jsem psal, tak Ulice začala 31.8. 2009 a skončila v pátek 25.6. 2010, svým posledním dílem, kde se rozloučili maturanti z Gymnázia. Na další premiérové díly si budeme muset počkat až do září.

Ulice během celého roku slavila také úspěchy. Především v anketě Anno 2009, kterou celou ovládla pouze Ulice, ze tří kategorií (muž, žena a pořad TV Nova) si Ulice odnesla ceny za první místo. V kategorii žena TV Nova vyhrála Hana Maciuchová (Miriam Hejlová), kategorii muž TV Nova ovládl Rudolf Hrušinský (Vlastimil Pešek) a samotná Ulice skončila na prvním místě v kategorii pořad roku. Štěstí měla Ulice také v anketě TýTý 2009, tam opět vyhrála dvojice Miriam a Vlasta. Hana Maciuchová obsadila první místo jako herečka roku a Rudolf Hrušinský první místo jako herec roku.

Nyní si dva měsíce od Ulice odpočineme, ale tvůrci našeho oblíbeného seriálu nám odpočinek dopřát nechtějí, protože se rozhodli, že nás Ulicí budou zásobovat i přes léto, kromě toho, že reprízu první sezóny můžete sledovat na Nova Cinema i přes prázdniny, tak pro nás tvůrci webových stránek ulice.nova.cz mají překvapení. Denně budou na webu vysílat letní, speciály díly, bude se jednat o speciální, bonusové díly první sezóny, které jsme ovšem ještě nikdy a nikde nemohli vidět. První díl startuje již zítra.

Všem návštěvníkům našeho webu přeji krásné léto a nezapomeňte, že i náš web pro vás přes celé léto chystá spoustu zábavy, informací a různých speciálů. Na závěr se můžete podívat na speciální video, které jsem vytvořil pro konec páté sezóny, v desetiminutovou videu se můžete podívat na pátou sezónu ve fotkách (215 fotek = 215 epizod).

Zpět