Skořicové hvězdy s vanilkou

03.12.2009 18:23

Na asi 50 kousků:
3 bílky
špetka soli
300 g moučkového cukru
1 balíček vanilinového cukru
1 lžíce skořice
400 g mletých mandlí
cukr a mouka na vál
pečicí papír

 

Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Po částech do něj vmícháme pečlivě prosátý moučkový cukr a poté i vanilinový cukr. Z hmoty odebereme 4 lžíce a toto množství necháme stranou. Do pevného sněhu opatrně vmícháme skořici a mandle. Tím vznikne pevné těsto. Podle potřeby přidáme lžíci mletých mandlí.

Z těsta na cukrem posypaném vále vyválíme půl centimetru silný plát. Váleček si vždy pečlivě pomoučíme, i těsto můžeme lehce posypat moukou.

Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160 °C. Formičkami vypichujeme hvězdy. Formičky namáčíme v cukru, aby se na těsto nelepilo. Hvězdy položíme na plech a potřeme je zbývajícím sněhem. Pečeme zhruba 12 minut. Dáme vychladnout.

Zpět