Skořicové pusinky s ovocným želé

03.12.2009 18:16

Na asi 40 kousků:
100 g hořké čokolády
2 bílky
špetka soli
125 g cukru
200 g mletých mandlí
40 g polohrubé mouky
špetka kypřicího prášku
4 lžičky mleté skořice
40 cukrářských oplatek
4 lžíce kdoulového nebo jablečného želé
moučkový cukr na posypání

 

Čokoládu rozlámeme a rozpustíme v horké vodní lázni. Zvolna rozšleháme bílky a sůl. Potom rychle vyšleháme pevný sníh. Přitom postupně zašleháme cukr.

Smícháme mandle, mouku, kypřicí prášek a skořici. Směs opatrně vmícháme do sněhové hmoty. Přimícháme vychladlou čokoládu. Hmotu zabalíme do folie a chladíme asi 1 hodinu, až je tvarovatelná.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z hmoty utvoříme kuličky velikosti ořechu a položíme na oplatky. Uprostřed uděláme důlek. Pečeme asi 15 minut.

Horké pusinky naplníme ovocným želé, dáme vychladnout a pocukrujeme je.

Zpět