TV Nova slaví své 15. narozeniny

30.01.2009 22:50

Kuba

červená grafika TV Nova

Televize nova slaví své již 15. narozeniny. A to opravdu ve velkém, dnes 4. února 1994 vstoupila do televizních příjimačů nová, dinamická, komereční televize Nova. Rozjížděl ji Vladimír Železný a byl s ní celé děství, potom ho vystřídal Petr Dvořák a generální ředitel zůstal dodnes. Nyní ji vychovává on a nemá to lehké, Nova by měla dostat občanku, dostává se do puberty a výchova v pubertě není moc lehká. Vraťme se ale k narozeninám.

Půlkulaté narozeniny se musejí oslavit ve velkém. TV Nova se rozhodla odvysílat tři střihové pořady, které budou mapovat léta TV Nova. 15 let TV Nova, tak se projekt jmenuje. Kažý díl má také svůj podtitul, první díl První (k)roky mapovaly televize od roku 1994 - 1998, druhý díl nazvaný Druhý dech byl zaměřen na léta 1999 - 2003 a třetí díl nazvaný Třetí vlna bude mapovat léta 2004 - 2008, tento poslední díl uvidíte již tuto neděli 1. února a o týden pozděni vyvrcholý oslavy přímým přenosem předávání cen v anketě Anno 2008.

Co uvidíte již tuto neděli? Posledních pět let na TV Novy byly ve znamená hlavně seriálů, velkých projektů a také skvělých filmů. V posledních pěti letech odstartoval také seriál Ulice, proto v neděli uvidíte ukázky i z tohoto oblíbeného seriálu. Těšit se můžete také na ukázky z Ordnace v růžové zahradě, SuperStar, X-factor, Miss ČR, Kotel, Paškál, Mejdan roku z Václaváku a další pořady a seriály. Bude toho opravdu hodně, průvodci posledního dílu budou Zlata Adamovská (Běla Páleníková z Ordinace), Karel Voříšek (Televizní noviny) a Matyáš Valenta (František z Ulice).

Nezapomeňte se tedy dívat již v neděli ve 20 hodin a ráno si můžete připomenout oblíbené pořady Horoskopičiny s Karlem Šípem a Politické harašení s Miroslavem Šimkem a Zuzanou Bubílkovou. Ve středu 4. února z 5:59 začíná speciál Snídaně s Novou - 15 let TV Nova, bude se vzpomínat a do studia přijdou ty největší tváře TV Nova z dob 1994- 2009. Přijde také Petr Vacek (Tomáš Jordán).

Zpět