Ulice boduje - získala dalšího výzmaného herce

15.01.2010 18:29

Kuba>

Obrázek “https://www.snd.sk/swift_data/source/fotogalerie/ludia/cinohra/Jamrich_Dusan/2/2.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Ulice opět boduje, získala dalšího velice významného herce, který se již v pondělí objeví v Ulici po boku nejpopulárnější herečky v Čechách za rok 2007 a 2008 paní Hany Maciuchové (Miriam Hejlová). Do seriálu nastupuje velmi populární člověk ze Slovenska, jedná se o herce Dušana Jamricha, kterého možná čeští diváci tolik neznají, ale na Slovensku patří k velmi významným lidem. Ulice tedy stále nabízí něco nového, po paní Maciuchové, Rudolfu Hrušinskému a dalších velkých hercích se již v pondělí můžeme těšit na Dušana Jamricha.

Kdo je vlastně Dušan Jamrich? Narodil se 25. října roku 1946 v Bratislavě. Je významným slovenským hercem a pedagogem, lidé ho velmi spojovali s herečkou Magdou Vášáryovou, pan Jamrich byl totiž její první manžel. Za sebou má desítky fimových rolí a velké množství divadelních rolí. Zatím jeho poslední filmové role je ve slovenském filmu Smrť ministra, zahrál si také ve slovenské verzi seriálu Ordinace v růžové zahradě. Hraje ve slovenském národním divadle (SND), kde hraje již několik let.

Několik let byl také generálním ředitelem SND, v roce 2005 byl také chvíli ministrem kultury. V roce 2002 byl Dušan Jamrich zvolet za víceprezidentem významné mezinárodní organizace ETC (Evropská divadelní konvence), která sdružuje 35 divadel z 22 zemí Evropy. V roce 1988 byl jmenován zasloužilým umělcem. Dušan Jamrich tedy není jen velkým významným hercem, ale také významným manažer, spolupracoval také s rozhlasem a televizí.

Nyní se tento slovenský Herec (záměrně píši Herec s velkým H) objeví již v pondělí v seriálu Ulice. Hrát bude manžela Miriam Hejlová, kterou před třiceti lety opustil a nejen ji, ale také tehdy dvouletého syna Jardu. Cyrila Hejla podle scénáře mrzí, že rodinu opustil a po třiceti letech chce s nimi navázet nový vztah, podaří se mu? To můžeme sledovat v následujících dílech seriálu Ulice, herec Dušan Jamrich nebude mít v Ulici jen epizodní roli, několik následujících dílů totiž bude hlavní téma Cyril Hejl.

Zpět