Vyhrál veřejný casting a nyní bude hrát v Ulici

31.07.2010 14:52

Kuba>

Obrázek “https://cf33003234.cbaul-cdnwnd.com/5c6dc38096577a4027c3dfe118ef77b4/200025604-8596d86906/podzim-miki seidl.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Řeč je o mladém, začínajícím herci se jménem Vašek Matějovský. Ten se na konci roku 2009 zúčastnil veřejného castingu, který tehdy vyhlásila TV Nova spolu s tvůrci seriálu Ulice. Byl to největší casting v historii Ulice, podobný, který se konal ještě před tím, než se Ulice začala vysílat (z castingu tehdy vzešel například Jakub Štáfek - Matěj Jordán). Ovšem během vysílání Ulice žádný takový podobný casting nikdy nebyl, loni to tedy byl první.

Jednalo se o veřejný casting, tedy takový casting, kterého se mohl zúčastnit kdokoliv, ať už někdo, kdo měl nějaké zkušenosti s herectvím nebo někdo, kdo v životě nestál před kamerou ale myslí si, že by ho to mohlo bavit. Podmínkou byl jen věk, zúčastnit se mohli holky, které vypadají na 13 a 14 let a také kluk, který vypadá na 14 let. Castingu se zúčastnilo stovky mladých lidí, převážně děti mladší 15-ti let. S každým tedy musel přijít i zákonný zástupce.

Odborná porota ve složení zástupců TV Nova, tvůrců seriálu Ulice a herců (Tereza Brodská) vybrala ty nejlepší, kteří na casting přišli. Ti se pak zúčastnili kamerových zkoušek a tři ti nejlepší získali roli. Kristýna Stýblová už na jaře začala hrát Janu Krausovou. Helena Němcová získala roli Míši Krausové. A poslední třetí zůstala role chlapce do nové rodiny, tu vyhrál Vašek Matějovský, který se tak od září představí divákům jako Mikuláš Seidl, přezdívaný Miki.

Všichni tři, kteří casting vyhráli se objeví v nové třídě na gymnázium. Kdo tedy čekal, že po odchodu maturantů se už na gymnázium nebude nic dít se spletl. Naopak gymnázium se otřese v základech, kromě nové třídy prvního ročníku budou i další změny, nová ředitelka Božena Puklická, tři nové učitelé a nový školník. To jsou změny na gymplu. Jednou z profesorek bude i máma Mikiho, ten totiž v Ulici bude mít celou rodinu - mámu Martu Seidlovou a tátu Libora Seidla, který je lékař. Rozhodně se tedy máme na co těšit.

Zpět