Zlatá muška už přilétla a Ulice už za týden

25.08.2008 19:24

Kuba

Obrázek “https://img.osobnosti.cz/film/ulice/N250870-6f3d3.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Včera jste na svých televizních obrazovkách mohli vidět reprízu velmi úspěšného filmu Zlatá muška. Tento film byl loni vysílán jako pilotní díl ke třetí sezóně Ulice. V roce 2007 jste tento film mohli vidět v neděli 2. září ve 20 hodin. Premiéru Zlaté mušky vidělo 1 845 000 diváků. Toto číslo se zapsalo do historie Ulice.

Ovšem vraťme se k repríze, kterou jsme mohli vidět včera, tj. v neděli 24. srpna 2008 ve 20 hodin. Kolik diváků si zaplo reprízu téhle úspěšné české komedie bohužel nevíme. Ovšem můj tip je určitě přes milion diváků. I když spousta fanoušků Ulice již tento film viděla, nenechala si ho ujít znovu.

Co jsme mohli vidět ve filmu? Hlavní roli si zahráli Hana Maciuchová coby profesorka Miriam Hejlová a Rudolf Hrušinský coby pan Pešek. Další role si zahráli Martin Hofmann jako Jarda Hejl, Bořivoj Navrátil jako pan Bařinka a mnozí dalších známých či neznámých postav. Celý děj filmu se většinou odehrává ve vypůjčené avii zvané želva, kterou si pan Pešek půjčí od Tomáše Jordána aby v ní podnikl výlet na rybářskou soutěž Zlatá muška. Pan Pešek se rozhodl, že na výlet vezmi i Miriam, ale po cestě měli komplikace. Hned první byla s ubytováním, došlo k nedoruzumění a pokoje, které pro Vlastu a Miriam měly být připravené nakonec nebyly. Spát se tedy muselo v avii, kde byla ale strašná zima, hlavně Miriam, kterou nakonec zahrála placatička alkoholu. Další komplikací byla šeroslepost pana Peška. Když se setmý vidí psy. V noci se tedy jet nemohlo. Zlatá muška se konala kousek od místa, kde vyrůstal pan Pešek. S Miriam se podívali do škole, na kterou Vlasta chodil, potkali tam dávnou Vlastovu spolužačku Jarunu. Ta vyprávěla Miriam historii pana Peška a nakonec si Miriam odnesla kopie básníček, které pan Pešek v mládí napsal. Na jednu noc si tahle dvojice pronajala dům, ve kterém se narodil a mnoho let žil pan Pešek. Na půdě našli mnoho zajímavostí, které patřili mu a jeho rodičům. Ale ráno další komplikace, bloklé záda pana Peška. Řídit rozhodně nemohl, ale Jarda Hejl potřeboval aby se jeho matka dostavila co nejdříve do kempu, kde se pořádá soutěž Zlatá muška, tam už čekal pan Bařinka a policista Rádl i s malou Kačenku, mezitím byl Jarda v Německu a někdo se musel postart o Kačenku. Takže řídit avii se rozhodla Miriam. Ale jen kousek, do té doby než je zastavila policie. Dostali sice pokutu, ale jeden z policistů napravil Vlastimilovi záda. A v cestě se mohlo pokračovat. Ale do kempu přijeli pozdě a soutěž už probíhala, tu nakonec vyhrál Rádl, smutný pan Pešek ale zjistil, že vyhrál jinou a daleko lepší cenu - Miriam.

Čtvrtá řada Ulice se už pomalu blíží, za sedm dní se opět můžete těšit na své oblíbené postavy. Ale ještě před tím se podíváme na pilotní díl ke čtvrté sezóně, který má letos název Velká trojka. Obsah tohoto filmu najdete v sekci Aktuální díly. Děj se bude odehrávat na hradě a hlavní roli si zahrají děti jako například František, Mirek, Ema a Anežka, těšit se můžete i na Pavla Tesaříka, pana Lišku, paní Suchou nebo na kastelána, kterého si zahrál Jiří Lábus. Tento film sledujte již tuto neděli 31. srpna ve 20 hodin a nové díly Ulice od pondělí 1. září od 18:30.

Zpět