Zuzana Vejvodová: „Kérku si pořizovat nehodlám!“

08.11.2008 16:27

Kuba

Zuzana Vejvodová: „Kérku si pořizovat nehodlám!“

Tilka v Četnických humoreskách, Alběta v Hraběnkách, Veronika v Nemocnici a nejnověji Libuška v seriálu Ulice. Všechny tyto postavy spojuje jedno jméno - Zuzana Vejvodová (28).

Znamená to, že jste se vrhla na seriály?

V Ulici: Svobodná matka Libuška
Vůbec ne, tak daleko to neovlivňuju. V Ulici jsem se ocitla klasicky - byla jsem pozvaná na casting, vybrali mě a protože mě ta práce zajímala a chtěla jsem to zkusit, vzala jsem ji. Hraju Libušku - holku, se kterou, myslím, není nuda a která vyvolává v lidech emoce, ať už kladné, nebo záporné. Ta role mě baví, těší mě, že si můžu zkusit zahrát zrovna takovýhle typ holky.

Díváte se na Ulici?

Pokud mi to čas dovolí, tak ano. Ale většinou jsem v době, kdy seriál začíná, už v divadle (Na Fidlovačce), takže nejsem rozhodně ten divák, který by Ulici zvedal sledovanost. Kříží se to s mou prací.

V Ulici hrajete vdanou ženu?

Ne, ne, to je jen zdání - hraju sedmadvacetiletou slečnu, o které si ale všichni stejně jako vy myslí, že je vdanou paní, jelikož má desetiletého syna. Ale ona si jen v sedmnácti pořídila děťátko. Tudíž jsem mladá seriálová svobodná matka.

Seznamte se - rodina Nekonečných.
Taková, po které pojedou všichni mladí muži, kteří se na Ulici dívají?

Zatím vím jen o jednom mladém muži, který po mně přímo v seriálu podle scénáře jede. Tím je Matěj Jordán.

Na natáčení nekonečného seriálu se občas ráno brzy vstává. Už jste se to naučila kombinovat s vaším večerním divadlem?

Zatím to jde, neměla jsem štěstí na extremně těžký nástupy.

A kdyby přišly?

Tak to by se nedalo nic dělat. Je to součást mé práce. To člověk nesmí řešit.

Když jsme u vaší práce, v Hraběnkách si vás zvláště pánové pamatují z několika choulostivých scén. Jak se vám točily?

V Hraběnkách si střihla roli režisérky.
Asi jako všem ostatním. Ještě jsem nepotkala herečku, která by přiznala, že se jí takové scény točí dobře, že je jí příjemně a cítí se uvolněná. A že si vůbec neuvědomuje, že u toho stojí celý štáb a navíc se to potom vysílá v primetimu. Ale vážně - do takových scén se člověk musí svým způsobem nutit, aby to potom ve výsledku nevypadalo tak křečovitě, jak se herci často při natáčení cítí. Protože ostych a fakt, že je to nepřirozená situace, hraje roli vždycky.

V nové Nemocnici hraje sestřičku Veroniku.
V Hraběnkách jste si zahrála režisérku, v Nemocnici jste zase sestřička. Byla nějaká dovednost, kterou jste si kvůli roli už musela osvojit?

To máte úplně stejné, jako kdybych se tady kvůli roli v Ulici musela naučit tetovat. Všechno je jenom jako. Já jsem si sice už pár scén ve svém seriálovém tetovacím salonu zahrála, ale pro mě je to, alespoň co se civilního života týče, naprosto cizí prostředí. Kérku nemám a ani si pořizovat nehodlám.

V seriálu máte salon, ale herci obvykle tvrdí, že nejsou schopni podnikat. Pořídila byste si někdy něco vlastního?

Ne, mě to vůbec neláká, navíc mi naprosto vyhovuje profese, kterou se živím. Přesněji řečeno, nerada používám termín, že mě něco živí, i když je to de facto tak, jen - mám prostě štěstí,že nechodím do divadla nebo na natáčení s pocitem, že jdu do práce. Mě hraní baví.

 


 

Foto: Jiří Kníže, soukromý archiv Zuzany Vejvodové, Česká televize, TV Nova

Autor: Jiří Kníže

Zpět