Otakar Brousek ml. z Ulice bojuje o cenu Thálie 2009

19.03.2010 19:53

Kuba>

Obrázek “https://www.laddobar.cz/dnf/obrazky/repertoar/trisestry/03.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Otakar Brousek ml. je vynikající herec a to divadelní i filmový, mezi jeho profese patří také moderování. Nově i zařadil i mezi herce seriálové, od března totiž hraje v nejoblíbenějším seriálu TV Nova seriálu Ulice, pana Brouska mladšího můžete znát jako Jiřího Kreuzera mladšího, který v tuto chvíli poletuje pouze kolem Simony, ovšem ne proto, že se do ní zamiloval, ale proto, že ji chce "předhodit" svému otci, respektive ji chce zaměstnat jako "společnici" pro jeho otce.

Otakar Brousek ml. se tedy může v letošním roce radost ze skvělé příležitosti v tak vynikajícím seriálu jako Ulice, ale je také možné, že již zítra se bude radovat ze své úplně první ceny v životě. Pan Brousek je totiž nominován na prestižní divadelní ceny Thálie 2009, které budou rozdány již zítra večer, předávání cen můžeme společně sledovat na obrazovkách České televize, na prvním programu a to od 20 hodin. My samozřejmě věříme, že pan Brousek bude mít úspěch.

A za jakou roli je vlastně nominován? Je to za roli postavy Veršinina v divadelní hře Tři sestry od autora Antona Pavloviče Čechova. Tato hra měla premiéru 15.1. 2009 v Divadle Na Fidlovačce v Praze. Co k nominaci řekl přímo Otakar Brousek? „Byl jsem samozřejmě rád. I když už jsem si dvakrát v životě myslel, že bych mohl být na Thálii navržený a nestalo se to. Za třicet let, co hraju, jsem nikdy žádnou cenu nedostal.“ prozradil v rozhovoru pro deník Blesk.

Divadelní hra Tři sestry se může pochlubit i jinými osobnostmi z Ulice. Kromě Otakara Brouska ml. ve hře také hrají Zuzana Vejvodová (Libuška Nekonečná), Pavel Nečas (hrál barmana Vráťu, mimochodem přítel Zuzany Vejvodové) nebo Jakub Štáfek (Matěj Jordán). A celou hru režíruje Juraj Deák, což je jeden z režiséru také seriálu Ulice a ještě k tomu i jeden z herců. Juraj Deák totiž několik měsíců hrál Sochora. Náš web tedy drží panu Brouskovi palce a my vás budeme informovat o případném vítězství. Otakar Brousek ml. je nominován v kategorii Činohra - muži.

Zpět