Michael Hofbauer

http://fanclub-ulice.wbs.cz/hofbauer_zemrelll.jpg


Ve čtvrtek 10. ledna 2013 zemřel herec Michal Hofbauer, kterého znají diváci Ulice jako Rockyho, štamgastu z hospody u Henryho. Diváci Ulice si ho zamilovali i jako jednoho z nápadníků Simony Pavlicové, dokonalý byl především když Simoně před okny recitoval báseň.

Michal Hofbauer několik let bojoval s rakovinou. Bylo mu teprve 49 let a narozeniny oslavil teprve čtyřmi dny před smrtí. V roku 2006 mu lékaři zjistili nádor, podstoupil několik operací, při které přišel o část tváře a čelist. Chodil také na ozařování, ale s nemocí statečně bojoval. Jeho poslední role je právě role v seriálu Ulice.

Smutnou zprávu potvrdil jeho syn: "Je to tak, tatínek včera umřel. Nemůže za to jen rakovina, podrobnosti jeho smrti ale sdělovat nebudu. Pohřeb  bude, ale bližší informace poskytovat nechci," řekl webu Prásk.tv syn Michal Hofbauer mladší. Herec zemřel ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Kromě Ulice ho proslavily především dětské filmy. Zářil jako Osvald v Lucii, postrach ulice nebo ve filmech Pan Tau. Za celý Fanclub Ulice vyjadřuji rodině upřímnou soustrast, budeme na tohoto vynikajícího herce vždy vzpomínat.

 

Fotovzpomínka na pana Hofbauera:

   


Filmografie Michaela Hofbauera:

2010     Škola princů
2009     Normal
2009     Svědomí Denisy Klánové
2009     3 sezóny v pekle
2006     Hezké chvilky bez záruky
2005     Ulice
2005     Zlá minuta
2005     3 plus 1 s Miroslavem Donutilem
2004     I ve smrti sami
2003     Město bez dechu
2003     Nezvěstný
2003     O svatební krajce
2003     Smrt pedofila
2003     Strážce duší
2003     Želary
2001     Duch český
2000     Podzimní zahrada
2000     To jsem z toho jelen
1999     Veselé krvavé kuře
1991     Tankový prapor
1990     Největší z Pierotů
1989     Dobrodružství kriminalistiky
1988     Druhý dech
1987     Dům pro dva
1984     ...a zase ta Lucie!
1984     Hele, on letí!
1984     Lucie, postrach ulice
1984     My všichni školou povinni
1983     Stav ztroskotání
1981     Neříkej mi majore!
1981     Pozor, vizita!
1979     Brontosaurus
1979     Hordubal
1978     Čekání na déšť
1978     Od zítřka nečaruji
1978     Pan Tau a která je ta pravá?
1978     Pan Tau na pionýrském táboře
1978     Pan Tau - Od zítřka nečaruji
1978     Poplach v oblacích
1978     Stíhán a podezřelý
1977     Jak se točí Rozmarýny
1977     Jen ho nechte, ať se bojí
1977     Magermilchbande, Die
1977     Pan Tau a kouzelnice
1977     Pan Tau - Lov na slona
1977     Pan Tau - Popach v oblacích
1977     Tajemství proutěžného košíku
1975     Páni kluci
1975     Profesoři za školou
1969     Pan Tau


Ukázka z filmu Pan Tau a Lucie, postrach ulice: